Дизайн на опаковки за козметика Fabrika*

Дизайнът и предпечатът на козметични продукти Fabrika се стремят да я покажат в истинската й светлина – лека, свежа, стилна, ежедневна и достъпна.
Идейната концепция се основава на логото. Сините нюанси от цветето са пренесени във всеки различен вид от козметиката. Така всеки крем има различен син цвят комбиниран с бял на опаковката си и при подреждане един до друг се вижда степенуването на нюансите. Самият бял цвят придава усещане за чистота, простор и лекота, и елементите върху него се отличават и четат максимално добре.
Аналогично със символиката е избран светъл шрифт с леко модерно присъствие, което да продължи ефирната линия в дизайна на Fabrika.
Изработката на самите опаковки също се случи с лекота. Печатът е класически офсетов печат, но с качествени мастила, които правят цветовете наситени и живи. А за финал сме използвали ламинат, който при допир създава усещане за кадифе и той допълнително засилва контраста на цветовете.
Така дизайнът и цялостната изработка на опаковки за козметика Fabrika ще впечатлява клиентките си днес и занапред, а те ще впечатляват със свежа и чиста кожа.