Лого дизайн за фирма Еко Бат България*

Лого дизайнът за Еко Бат България е изграден върху основните акценти от фирмената дейност, а именно рециклирането на акумулаторни батерии и опазването на околната среда. Компанията обръща особено важно внимание на строгите норми за опазване на природата и спазва стриктно тези стандарти. Използва модерни технологии за рециклиране, за да запази колоритното разнообразие от флора и фауна. Тази политика е кауза и нашето рекламно студио се постара да я заложи в лого дизайна, съобразявайки се с изискванията на клиента ни за стилен и изчистен фирмен знак в светли свежи нюанси.

Степенуването на думите дава възможност за по-лесно прочитане и запомняне на логото. Шрифтът е избран да следва линията на основната концепция така, че всички елементи на лого дизайна да стоят добре заедно и по отделно, тоест да се ползва цялото съчетание или само графичния символ.


Използвани са знаците плюс и минус като основа на акумулаторните батерии, а овалите около тях показват рециклирането. Също така е вплетена и буквата “е” в кръга. Цветовете са само два - основният предава идейната концепция за свежест и асоциация с природата в най-чистия й вид, а жълтото “огрява” и придава топлина на лого дизайна, то го подчертава и допълва, за да не изглежда монотонно. Шрифтът и знакът са в унисон - прави, светли форми и по-олекотено общо излъчване. Модерен и светъл лого дизайн.